2015. május 10., vasárnap

Ez a Hétvége / This weekend

Ezek az új With Thy Needle minták igazán csábítóak és követelik, hogy minden szabad percem velük töltsem  : )
De persze szigorúan a többi hétvégi program mellett és nem az alvás kárára sem.
A mai első olyan 5 órányi hímzés volt. Péntek délután-este és szombat reggel-délelőtt készült, ma reggel már csak összevarrtam és szalagoztam : ) 


Kérdeztétek, és szerencsére nagyon jól alszom, minden éjjel legalább 7 órát, jó mélyen és pihentetően. Este általában 11-ig, néha későbbig fent vagyok. Reggel viszont korán fél 6 - fél 7 között frissen ébredek és máris kidob az ágy meg csábít az éppen aktuális hímezni való : )
Akár hét közben van, akár hét vége, a biológiai órám ébreszt : ))

És a hosszú és fárasztó munkanapok után nálunk péntek délután kezdődik a hétvége és indulnak a szokásos házimunkák.
Átlag  4-5 mosást szoktam betenni a gépbe és az udvarra a levegőre teregetek amikor csak nem esik az eső, mert olyan jó finomak lesznek tőle a tiszta ruhák  : )
Ezen a hétvégén is szépen megszáradtak a napon és a szélben az ágyneműk és a törülközők is a sok színes ruha mellett. 
És Imi nagyon jó férj, mindig besegít a házimunkába. Segít a ruhateregetésben. Főleg amikor este indítom a  gépet és elalszom amire lejár : ) De legtöbbször ő porszívozza ki a lakást is, addig én port törlök, fürdőt, wc-t takarítok, és a konyhát vagy valamelyik szobát jobban is kezelésbe veszem (ezen a hétvégén épp a konyhabútor végigtörlése volt soros).
Főzni is szeret és amióta megvan a mosógatógép alig kell mosogatnom, mindig ő intézi a gépi mosogatást : ) 
Én inkább kézzel mosogatok, de persze ha csak egy két tányér, bögre vagy pohár esetleg lábas az amit kell  vagy éppen ott van a mosogatóban és hogy szép üres és szép tiszta legyen a mosogatókagyló : ))
Amit viszont nem szeretek annyira mert soha nem érek a végére az a vasalás... Mindig van egy kisebb vagy egy nagyobb kupac vasalni való ruha a lakásban. Az ágyneműt, a törölközőket, a polókat is vasalom - a fehérneműkön és zoknikon kívült mindent. De erre persze a ruhák száradásától a hétvége végéig nem elég az idő. Ezért mindig minimum két óra a "kötelező" hétvégi vasalási program. A többi marad hét közbenre vagy következő hét végére... És Imi szintén kivasalja ha kell a saját ingét reggel munkába indulás előtt.
Az élelmiszer vásárlást megpróbálom hét közben munka után hazafele beiktatni, de néha szombaton reggel megyek amig Imi felkel, hogy legyen friss reggeli vagy délután esetleg este megyünk mindketten.

Tegnap a házimunka nagy része kész lett ebédidőig és elindultunk otthonról: elvittük és leadtuk az autót a mosodába és közben elmentünk a bevásárlóközpontba egy Pasta ebédre és egy gyors vásárlásra a Joy napok keretében  : )  Onnan visszafele pedig még az élelmiszerboltot is útba ejtettük, illetve Imi még a kertészetbe is elment, anyuéknak muskátliknak virágföldet venni, mert ma ott voltunk és Menda Árpika és Lilluka is és jót beszélgettünk (csak keveset) és finom bográcsgulyást meg csörögét ebédeltünk kint a kertben. 

Pár kozmetikai cuccon kívül ami kifogyóban volt és a kedvezményes nap keretében újrapótoltam, jó pár könyvet vettünk és még ezeket a szépségeket a kedvenc virágboltomból: vidám tavaszi színes kockás konyha abroszt és hozzá illő virágokat meg egy szép dobozt is aminek szintén nem tudtam ellenállni:Remélem végig tudtátok olvasni, igérem, nem fogok sűrűn ilyen hosszút írni :)
És a hosszúság miatt sajnos az angolra fordítás is elmarad most,
remélem fordítóval is érthető lesz (volt).

Spring Greetings Bouquet

Ma reggelre el is készült az első :  )

I already finished the first one  : )


 With Thy Needle and Thread:
Spring Greetings Bouquet
32 count Flax Belfast Zweigart linen,
CC, GA and WDW hand dyed threads, 2 over 2x2
Related Posts with Thumbnails
 

blogger templates | Make Money Online