2010. május 9., vasárnap

Cenina posta, MP, ajándék, Threadworkx fonal és sok mse-mese

Kedd délután megérkezett az előző héten szerdán rendelt sok szépség a Casa Cenina-ról.
4-en rendeltünk együtt, Agi a szép aranyozott anyagot, Andi az apróka gombokat és a gyönyörű ThreadworX fonalakat, Adél pedig a tündéri szivet nyakéknek. Én vettem egy Threadworks fonalat, egy-egy tucat GTA és WDW fonalat meg két krémes 35ös és egy fehér 40es Zweigart anyagot, egy mérőszalagot kis hordócskába aminek az oldalára himzést szeretnék körberagasztani, 4 szépséges gyönygház kagylóhéj karikát fonaltartónak, a másik szívecskét és egy CM mintát meg a legújabb MP készletet aminek rögtön neki is láttam  : )

Look what stash 4 of us had ordered together two weeks ago and received last Tuesday afternoon from the Casa Cenina:
I right away started the MP kit as soon as I opened the package  : )


 

Szerda és csütörtök kora reggel munkába indulás előtt és délután - este későig alakultak a fák lombjai, a ház fala, az ablakok és az ajtó és pénteken du-este a háztető meg a fehér fal többi része.
Pénteken szabadnapunk volt mindkettőnknek Imivel és reggeltől délutánig Tahiba voltunk Móniéknál ahova Kinga is jött a fiúkkal és nagyon jól éreztük magunkat. Délig kint voltunk a kertben majd délután bent. Csilla nagyon jó kislány, kisöccse is szépen nő az anyuka pocakjába  : ) Barnus és Boti is jó fiúk, mind ügyesen játszotttak együtt a homokozóban, hintáztak, csúzdáztak, bicikliztek.. Mennyire megnőttek mióta utoljára januárban találkoztunk!

És eddig lett kész péntek este az MPm mikor elpakoltam a többi holmimmal a szombati Xszemes talira készülve:
This is where my MP was on Friday evening when I was packing for next day's Xstitch get together:
27 count Zweigart Evenweave antique white fabric, Anchor threads

Szombaton reggel még egy jó adag fénymásolás után ami elmaradt előző estéről kimentem Érdre, reggeli után segítettem anyunak leszedni a kicsit több mint 10 kiló spenót utolsó harmadát (szép kis első termés lett) és 3-szori átmosás után ment a fővő vízbe majd később zacsikba a mélyhűtőbe. Apu meg levágta a fügefa télen megfagyott ágait és segítettem neki is összedarabolni és halmokba rakni a már nagyjából összevágott ágakat.  És persze megnéztem a már egy hete szépen növekvő 30 csirkéből álló otthoni farmot is : ) 
Ebéd után bepakoltam keveset a frissen főtt spenótból, az aznap sütött kenyérből és a diós-mákos-édes kalácsból, friss házi aludt tejet is kaptam és a kertből zöldhagymát is hozzá  meg még finom házi tyúkhusit a vasárnapi húsleveshez.
Aztán benéztem Pano-hoz majd siettem vissza Budapestre a havi  xszemes találkozóra az Erzsébetvárosi Közösségi házba (nyári hónapokban vidéken is, júniusban pl. Esztergomba lesz). Alig 9-10en voltunk, de nagyon jól éreztem magam és hihetetlenül gyorsan eltelt a három óra megint!

Adélnak szülinapi ajándékot készítettem és vittem:  A Marie Therese neki készült lepkés neszeszerbe csomagoltam még egy darabka 35ös fehér Zweigart vásznat, 2 foltvarrós anyagdarabkát, a 6 Atalie selyemfonalamból egy-egy adagot gyönyház kagylóhéj tartóra fűzve és a Ceninás türkíz szívecskét még , remélem minden  tetszett /tetszik neki   : )

 Este aztán nagyon nem bírtam és kipróbáltam az új ThreadworkX fonalam, a Romániai erdő nevű szép színváltósat amiből majd vmi gyönyörűség készül (Karácsonyra  :) ) egyelőre csak az alja:


 Ma reggel meg miután feltettem a  vasárnapi ebédet főni, elkezdtem egy szülinapi képeslapot hímezni az Angliában élő német barátnőm első éves kislányának (a héten lesz a szülinapja úgyhogy remélem még hétfőn vagy legkésőbb kedden elkészül és fel tudom adni postán..) majd fényképezem és mutatom mielőtt elrepül tőlem  :)
Most meg végre kisütött a nap is ma, megyünk egyet sétálni!

Too much story for this weekend, I have no patience to translate it all to English : (
Please use the Google translate bar for now.
Hope you don't mind,  I am really sorry!!!
(will try not to write that much next time and continue in 2 language as usual)
Thanks for understaning  : )
Related Posts with Thumbnails
 

blogger templates | Make Money Online