2012. november 2., péntek

Szingapúr - utazás és a "kaland" folytatódik

Ma reggel kijelentkeztem a szálllodából taxiba ültem, reptérre mentem és elindultam Szingapúrba.
A hitelkártyám megsérült ezért csak manuálisan tudták a kártya számát beírva levonni az összeget. Kicsit sokáig tartott de végül sikerült.  
(Nem úgy mint előtte este amikoris elmentem újra a ZEN-be vásárolni és mikor fizetni akartam a kártyával már éppen záráskor kiderült, hogy nem tudok - és másik kártyát nem vittem magammal nehogy kettő legyen nálam egyszerre ha kirabolnának.... És előtte a készpénzt elköltöttem, hogy az se maradjon fölöslegesen és ne kelljen átváltani :) )

A repülőút rendben volt. Csinos thai légikísérőkkel orchideavirág dísszel a mellükön, finom thai ebéddel és egy kis alvással meg utána hímzéssel - jó volt, hogy megint kezembe került a tű.

De elfogyott a második 5 Yardnyi fekete fonal is és nem lett elég a kép befejezéséhez, holnap majd mutatom.

Megérkeztem és eztán jött az újabb "kaland".
Szállodába nem tudok bejelentkezni, nem érvényes a céges Amex kártyám. 5-ször is próbálta a recepciós, manuálisan persze mert ugye a mágnescsíknak annyi, a végén már csak egy éjszakára de az se. Elővettem a privát Amex hitelkártyám végül abból egy éjszakára valót le tudtak foglalni. Készpénzem forintban csak, az sem sok. Bankkártyán még nincs fizetés...  Mondom, mit tudok én majd holnap hétvégén intézni? És ma is ünnepnap otthon... Nem lehetne hétfőn intézni majd? De senkit nem érdekelt, ha nincs pénz nem tudsz fizetni, mehetsz amerre akarsz. Hiába céges foglalás, hiába arany törzsvendégkártya.
Aztán bejutottam az egy éjszakára a szobámba. Ott internetbank, nézem, túlléptem a céges millió fölöti hitelkeretet. Elfelejtettem előre jóváhagyást kérni és megemeltetni. Hiába, régen utaztam. És ugye már a repcsijegy is nagyon drága volt és erre jött az 5 éjszaka szálloda Bangkokban.
Na akkor utána hívtam a segélyszolgálatot és végül egy kedves lengyel srác engedélyezte, hogy a szálloda ezt az egy összeget lefoglalja amíg a pénzügyi igazgatótól hétfőn majd jóváhagyást kérek és limitet emeltetek. És addig ha még vásárolni akarok egyenként telefonálhatok és engedélyezik.
Probléma megoldva.


Mutatom az itteni nagyon modern szobám. 
A fürdő és a szoba közti fal egy része ablaküveg virágokkal:

A fürdőkádból pedig már néztem egy jó filmet az üvegablakon keresztül és holnap a szobám ablakából látszó pálmafás medencét is megnézem milyen 

és úszom egyet majd a fák között és kifekszem az egyik  napozóágyra pihenni is
 

és egy nagyot reggelizek is majd - alig várom, mert most éjfélkor nagyon rámjött az éhség. Még nem tudom, hogy az éhség győz vagy a lustaság és elindulok-e ilyenkor enni valamit vagy inkább csak alszom és a reggelire gondolok....
Talán inkább alszom és ha reggel korán is kelek - de mégsem csak 4-5 óra alvás hanem legalább 7-8 óra után majd és megyek mert ráérek reggelizni!

Na és nyakamba veszem a várost is - miután kivarázsolok valami pénzt újra a automatából költeni és a 30 fokos melegbe ami itt van talán megmártózom a tengerbe is.

Holnap majd írok megint, jó éjszakát.




Bangkok 2-3-4 nap

Sziasztok! Újra jelentkezem. 
Eltelt a hét. Sűrű volt. 
Elfáradtam, nagyon.

Reggel 8-kor indultunk minden reggel a szálloda elől és este 7-8 között indultunk vissza a gyárból, ahonnan még  forgalomtól függően 1-1.5 óra volt vissza az út, aztán vacsora után még 4- 5- 6 óra munka.... Hajnali 2-3 sőt egyszer fél 4-kor sikerült lefeküdni... De eredményes volt, sikerült helyére tenni a dolgokat és remélhetőleg ezután már minden jobban fog menni. Persze még november egész hónap és talán december is sűrű lesz, naponta kell majd figyelni, hogy minden jól menjen és ne csússzon félre.

Kedden reggel volt 5 percem kinézni a szobám ablakán is : )
Bangkok 10 millió fős város, annyian vannak mint egész Magyarországon.
Vannak nagyon szép részei de nagyon borzasztó szegény negyedei is...

Kedden este pedig üzenet is fogadott a szobámba, 
megérkezett végre a bőröndöm is : )
Tele cetlikkel, címkékkel, zárakkal.
 

Aztán egy másik este a liftet fényképeztem útban a 29-ikre a szobámba : )


A borzasztó részeket nem akartam fényképezni, mégis 1-2 különleges. Utolsó nap világosban is láttam hazafele a szállodába a várost. Útközben, sűrűn egymás mellé épített lakóházak voltak amin még ablakok is a fél méternél talán kevesebb részre ki-nem-látással. Nem túl jó kép, mert a sofőr több mint százzal száguldott éppen.
Aztán taxik három változatban: 2, 3 és 4 keréken.
Rengeteg motoros, autós és a sok jellegzetes tuk-tuk: 3 kerekű taxi-motor:

És egy szinte fél méteres pohár Singha sörrel búcsúztam a szállodától - amit nem nagyon tudtam élvezni mert a kevés alvás miatt egyik nap sem tapasztaltam a valószínűleg nagyon pazar reggelikínálatát és a tetőteraszán a medencéjét és konditermét, a joggingom és a sportcipőm sem  vettem elő a bőrőndből - de helyette azért ebédeltem és vacsoráztam Japán és Thai és Japán és Thai kajákat  : )





Related Posts with Thumbnails
 

blogger templates | Make Money Online