2012. október 29., hétfő

Bangkok első nap

Jó nagy dugó volt az úton délután, egy óra helyett vagy kettő is volt az út a szállodáig és én pár perc jobbra és balra autósor nézegetés után szépen aludtam egyet. Mire megérkeztünk egy 5 perces bőrönd van-e-nincs és frissitő  után indultunk is egy Japán vendéglőbe, megvacsoráztunk és utána a közeli bevásárló központba vásároltam fehérneműt, blúzt és szoknya-blézert is (amik árát majd a Lufthansa-n behajtom)

Fényképezni még csak este a csinos kis lakosztályom sikerült,  a link alatt pedig a szálloda városbemutatója.

A fürdőszobám óriási: kád is van meg sarok-zuhanyozó is, nagy pipere asztalos mosdókagyló, a hajszárító mellett pedig még mérleg is (itt is annyit mutat mint otthon  : ) )
És a híradóba nézem az amerikai Sandy hurrikán híreket ...
És hallottam, hogy otthon havazott ma kicsit...
És megyek is aludni mert már nagyon késő van, holnap pedig amikor kelek, előkészítve vár a vásárolt tiszta-rendes ruhám:


És hímzést meg majd talán hétvégén világosba fényképezek..


Frankfurt - Róma - Bangkok

Nos hát vasárnap délelőtt újra "elindultam".
Beszálltam a Rómába menő gépbe, hogy akkor majd onnan tovább Bangkok.
Mikor a gépben eltelt jó fél óra az indulási időtől számolva és még mindig nem gurult a gép, kezdtem újra aggódni. Meg is kérdeztem az egyik utasvezetőt, hogy nem lenne jobb kiszállni, mert akkor az esti géphez helyben lennék és nem kéne Rómából megint valahova máshova repülni, hogy elérjek egy másik nagygépet.. Megnyugtattak, hogy ne aggódjak, mert a pilóta biztos behozza majd a késést. De mikor újabb fél óra eltelt, és a csatlakozásra összesen csak háromnegyed óra volt, lemondtam róla, hogy két nap alatt is akár odaérek...
Aztán nagy meglepetésre, amikor kiszálltam a gépből (késéssel persze), nemzeti öltözetben, mellén orchideavirággal ott várt ránk a csinos thai utaskísérő: 15-ünkre, hogy rohanjon velünk végig a Római reptéren és vonatozzunk együtt a másik terminálra, majd ott újabb rohanás és útlevél ellenőrzés után odaérjünk a csak ránk váró nagygépre. Szóval végre nagygépen ültem és kicsit több mint 10 óra utazás után hétfő reggelre megérkeztem.  A pár pohár vörösbor altatónak hála egész jót sikerült aludni: vagy 3+3 órát, igy mikor otthon még éjfél előtt, de itt már reggel 6-kor kiszálltam a gépből, nem éreztem a mögöttem levő hosszú napot. Viszont tudtam, hogy a bőrönd nem tudott futni, igy szombat óta ugyanabban az izzadt utazó ruhában kell lennem, ha nem tudok azonnal bevásárolni valahol. És sajnos nem, a reptéri üzletek nem voltak még nyitva, a városba is minden bolt csak 9-kor nyit mondta a szállodába a recepciós, szálloda területén sem egyetlen üzlet, viszont 8-ra már jöttek a szálloda elé és vittek tárgyalni.. Így csak egy gyors zuhany és fogmosás maradt 10 percben.
És a 35 fokos meleg párás levegő az óriási monszuneső után.

Most délután 5 óra, vége a megbeszéléseknek, már teljesen kivagyok, elalszom lábon, remélhetőleg nemsokára indulunk végre vissza a szállodába és eldőlök aludni... Ja és még vennem kéne fehérneműt, zoknit és egy blúzot is legalább, mert bőrönd nem lesz holnapig de lehet holnap reggel sem még meetingre indulás előtt hanem majd csak du...

Na jó, ez se maradjon le, hímeztem is, de azt majd következő bejegyzésbe megint  : )
Related Posts with Thumbnails
 

blogger templates | Make Money Online