2010. március 5., péntek

Első bejegyzés - JB Monge NIMUE "Le Liévre et le Postier" és tali Adéllal és Andival

Ma egy nagyon szép napom volt, ennek örömére végre megírom blogom első bejegyzését.
Elárulom, már hónapok óta gondoltam rá, hogy most már nekem is kéne egy saját blog... Múlt hét végén Imi segítségével el is készült a külalak és már csak a tartalomra várt, arra, hogy végre elkezdjem.
Remélem csak a kezdet volt ennyire nehéz és mától, ez első bejegyzés után már sokkal könnyebb lesz : )

Tehát visszatérve a mai napra, idén az első szabadnapom volt és a NIMUE "Le Liévre et le Postier" /"The Hare and the Postman" Courrier Express... vagyis a nyurgalábú Nyúl és a Postás Manó elkészültének és keretezőhöz jutásának napja, íme a keretezetlen kész kép:

eredeti készlet: anyag 36count natural linen,
2 x 2, 2 szállal kivéve manó arca és keze 1x1, 1 szállal


Először is a februári talin Adél volt olyan rendes, hogy nekemadta az ő már megvásárolt készletét, hogy még aznap neki tudjak kezdeni és ne kelljen megvárnom mire az "enyém" megérkezik.(most már az lett az övé : ) )
Nem tudtam ellenállni neki mikor megláttam eredetiben a képet /készletet, azt amit már legalább 2 hónapja a laptopom képernyőjén néztem nap mint nap háttérképként... A lelkesedésem óriási volt, másfél hét alatt elkészült a Nyúúl: először a hátsó lábai majd felfele a farka és a hátsó fele, utána harmadik meg negyedik lábával az első fele is, legeslegutoljára a feje - alig tudtam elaludni egyik este, hogy szegény nyúl komát fej nélkül hagyom éjszakázni.. : ) Következő hétvégén már a postás manó és kalapja készült, meg a postás táska.. Aztán a kontúrozás jött. Utolsó pillanatban, a kontúrozásnál vettem észre, hogy a manó bal kezét és arcát 1x1be javasolja Annaick Chauvel és rájöttem, hogy a készlet képén is így látszik.. Csütörtökön beszéltem Adéllal és azt javasolta bontsam ki és hímezzem újra, 1x1be sokkal szebb lesz a végeredmény és csak kb  2 óra plusz munka.. Este, munkából hazaérve nekiláttam. Kibontottam a már meghímzett területet, már ez is megvolt majdnem 1 óra (2-3 szemenként különböző színek..) és elkezdtem újra 1x1be hímezni, életemben először és ráadásul a sűrű 36os hímzővászonra.. Nagy kíhívás volt, legalább 5 órán át tartott, csütörtök este és péntek kora reggeltől majdnem délig.. De megérte! Aztán végső kontúrozás még, vasalás, majd gyöngyök és karikák és legvégül a kantár. A végeredmény egyszerűen csodaszép lett, minta élne és beszélne : )
Pontosan időben megérkeztem a keretezőhöz, ahogy megbeszéltük Adéllal a találkozót.
Alig várom már a jövő hétvégét, hogy a szép keretébe is végre meglássam és visszakapjam a nyulambulam.
És persze Adél saját 5 csodaszép munkáját is amit ő adott le kereteztetni.
A szép nap meg még csak ezután kezdődött igazán, estebédeltünk Adéllal, beszélgettünk és sétálgattunk, majd Andi is megérkezett és forrócsoki mellett folytattuk hármasban a Cenina rendelésünk szétosztását, Andi megmutatta saját készülő szépségét, beszélegettünk mindenféléről, mintákról, fonalakról, átlapoztuk újra Andival is az újonnan érkezett mintakönyveket - az idő hamar elrepült, szinte észrevétlenül eltelt közel 4 óra..
Elárultam az elkészült de még üres blogom meglétét is, de ezennel most már van benne tartalom is! Igazán jó volt mindezt ma este megírni, jó volt veletek, talákozunk jövő szombaton!
Related Posts with Thumbnails
 

blogger templates | Make Money Online