2012. július 15., vasárnap

Amerika első rész: Készülődés és Utazás

Múlt héten kedden reggel megkaptam a jóváhagyásokat és délutánra megvettem a repülőjegyem, lefoglaltam a szállodát, autót.Tavaly ősz óta nem utaztam és most megint ugyanaz a célállomás: Raleigh, North Carolina.

Pénteken habár korán keltem, a sok ügyintézés után mégiscsak későn kezdtem el csomagolni - készülődni a két hetes útra. Mert ugye kozmetikus és manikür-pedikür  között még keretezőhöz is elrohantam a DFEA gyümölcsökkel és utána még vacsora és apu rövid látogatása után még Ágihoz is  a többi kiállításra szánt szépségünkkel. A virágos kistáskám és a tavaszi nyulas kispárnám lesznek kiállítva az eper és mála képeimmel együtt. És Andinak az apróka tűtartóit gyűjtöttük össze és nevezzük be, illetve Mariska nekem ajándékozott Rico-s és Kazuko Aoki abroszkáit is vittem, meg Ági is hozzáteszi még amiket ő kapott - köszönöm itt is lányok a nagy segítséget! Mire hazaérek már a kiállításon láthatok majd mindet  : )

Szombaton hajnali ötkor keltem, hogy még befejezzem a pipere meg ékszerek-bizsuk meg igazolványok- kártyák és egyéb apróságok összerakodását amikre már nem maradt energiám este későn  - és már várt a taxi a kapu előtt mikor én még mintát kezdtem nyomtatni meg fonalakat keresni hozzá, de aztán feladtam és betettem a legutóbb kezembe vett és Balcsira is vitt BBD kismintákat és fonalait és egy egész vég vásznat és meggyőztam magam, hogy elég lesz :) meg ha esetleg nem lenne elég a már amúgy is 'egy hónapnyi' minta, akkor majd maximum újra hímzem valamelyiket : ))

És akkor íme utazásom élményei.
Frankfurtba a Washington-i járatra ajándék üzleti osztályú helyet kaptam az eredeti turista osztály helyett és az emeleten utaztam - óriási élméy volt !!

Kezdem is mindjárt az elején, belépve a gépbe a háttérben látszik a lépcső az emeletre:

 És itt már az emeleten, a helyem:

És a pezsgő felszolgálása után máris hímzéssel a kezemben :)
A Budapest-Frankfurt úton már a hímzésem keretje és a kosárka elkészült  :))
 
Az előétel: bal oldalon kapros almás krumplisaláta lazacszelettel, mandulás paprikakrém és mentás joghurtkrém, középen fűszerek, jobbra tandoori csirke couscous-al:
Amikor a menüt olvastam, azt hittem majd kell választani, de minden jött együtt..

 Főétel: megkostóltam a július specialitását a Hungarian Gulash of Beef-et:

 A pörkölthöz hasonlított de nekem túl exotikusan volt fűszerezve, a párolt zöldségek és a tészta viszont finom volt :)

Desszert: itt is hármat egyszerre szolgáltak fel de én a sajttálat már kihagytam, igy előttem csak a Panna Cotta és a gyümölcstál:

Hát ennyi sok finomság mellett és között hímzetem és néztem a filmeket és még aludtam is egy keveset a vacsora előtt.

Vacsora: nekem ez már túl egzotikus volt, maradtam a szezámperec és zsömle meg vaj  és 2 pohár tej kombinációnál : ) de a kesudiós tejszínes habsüti azért még lecsúszott utána : )

Hamar eltelt a 9 óra út Frankfurtból.
Washingtonban a reptéri buszból ime a gép kívülről is:

És a másik amire még mindig fel kellett szállnom otthoni idő szerint már éjfél körül...

És otthoni idő szerint hajnali 2-kor, Raleigh-ban még este 8 órakor megérkeztem végre a szállodába. Még sütött a nap és nagyon párás meleg levegő volt, sok szállodavendég a medence körül pihent, a recepción üdvözöltek otthon :) de én már csak az ágyamat láttam és aludni vágytam:

7 óra alvás után, otthoni idő szerint már reggel 9-kor, itt még hajnali 3-kor a biológiai órám ébresztett. Próbáltam visszaaludni, hogy mikor otthon már este de itt még délután, ne legyek nagyon fáradt megint de a szokásos 7 óránál sehogy sem akart a szervezetem többet - így feladtam és megírtam a beszámolóm és máris lassan hajnali 6 óra lesz  : )

A DFEA blogra feltettem a befejezett eprem ami a málnámmal együtt szép szürge fakéreg mintázatú keretet kap a héten és Adélnak és Áginak köszönhetően a Camponába a falon 2 hét múlva amikor hazaérek majd én is megcsodálhatom   :)


Kiállítás Megnyitó szombat július 28 délután 1 óra !!!
Related Posts with Thumbnails
 

blogger templates | Make Money Online