2012. november 8., csütörtök

Utolsó nap Szingapúrban és végre hazaértem

Hétfőn és kedden is folytatódott ugyanaz mint vasárnap. Reggel csodaszép napsütés, délelőtt forró meleg, délbe ebéd után folyamatos eső. És mire végeztem a cégnél, fáradt voltam és nem volt kedvem városba indulni... Főleg egyedül elindulni és bóklászni. És otthon is a munkanap éppen csak kezdődött, volt bőven mit csinálni... Meg ott volt a medence kint és a nagy fürdőkád bent, így egyik nap itt, másik nap ott pihentem ki a napot.
Viszont szerdán az eső jól kizuhogta magát már délidőben és kora délután újra ragyogóan sütni kezdett. És korábban végeztünk, a kinti kolleganő pedig felajánlotta a közös búcsú-városnézést. A repülőgép is csak éjfélkor indult, bőven volt idő - igy nem álltam ellent a felajánlásnak : )


Jól bejártuk a pár éve mikor legutóbb voltam még nem létező, újonnan épült Marina Bay-t: a  Gardens by the Bay-t a csodaszép benti és kinti kerteket. 
A legtöbb képet Doreen fényképezte az ő gépével, majd mutatok párat, ha megkapom azokat is.
 

Az 50 méter magas napenergia gyűjtő Supertree Grove - szuperfa erdő:
 
Aztán a Marina Bay Sands, az óriási három épületből álló szálloda földszinti üzleteiben kis szuveníreket vásároltam, a legfelső 57-ik emeleten levő fantasztikus panorámát nyújtó Sky Park tetőteraszról pedig már a naplementét is megcsodáltam.  És még egy kevés ruha-vásárlásra is jutott idő a nagyon luxus Marina Bays Shoppes bevásárlóközpontban.
És kávéztam is egyet a barátosnőimre gondolva  : )
És még arra is gondoltam, hogy ide feltétlenül vissza kell majd jönnünk egyszer Imivel is.  :))

 
 
 



Eszméletlen kilátás, a távolban még Malajzia partjai is látszanak.

És a Marina Bay hatalmas golfpályája is látszik, egyik a sok-sok közül Szingapúrban.
(A Tenah Merah Country Club teraszán ebédeltem egyik nap a kollegákkal)

A tenger tele nagy és még nagyobb hajókkal, a part hatalmas kikötőkkel.
És ott a Red House vendéglőben szintén ebédeltem egy másik nap - óriási főtt rák páncélját törtem és ettem illetve friss kókuszdióból kókuszlevet ittam.
És a kertek is fentről újra, madártávlatból:
 A lemenő nap
 és én is  : )

Mindezek után, a szállodában még egy utolsó zuhanyozás és átöltözés után, több mint 500 másik utassal felszálltam a világ legnagyobb repülőgépére, a "Superjumbo" Airbus A380-as végig emeletes, 16 kijáratos óriásgépre  és "kaland"-mentesen hazaértem.
 
És mindenhol jó de legjobb otthon  : )
És mégha az üres lakás, de kedves üzenetekkel tele és virággal meg bevásárlással várt  :))

És megyek aludni, mert Szingapúrban ilyenkor már hajnali három és tegnap éjfélkor indultam - illetve ottani idő szerint reggel korán keltem, ami otthon ugye még kedd este volt, úgyhogy épp ideje megint ágyban egy egész éjszakára aludni menni..


Related Posts with Thumbnails
 

blogger templates | Make Money Online